Desfășurătorul duelului

Ofensa
De-a lungul secolelor, rivalitatea dintre cele mai mari familii de lutieri din lume - Stradivari și Guarneri - a condus la controverse aprige între susținătorii acestora. Timpul nu a reușit să aplaneze disputa, al cărei scop a rămas, de fiecare dată, același: recunoașterea celui mai mare lutier al lumii.

Provocare
Pianistul Horia Mihail a fost desemnat secundantul unui duel, așteptat de veacuri: doi dintre cei mai de renume violoniști din România - Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru - vor mânui cele mai de renume viori din lume - Stradivarius și Guarneri - în cadrul unui incitant turneu muzical, ce va avea loc în nouă orașe din țara, inclusiv București.

Pregătirea
Radio România Cultural șiAsociația Culturala Accendo, împreună cu parteneri media și parteneri locali, asigură organizarea acestui turneu, astfel încât dueliștii, secundantul și publicul-martor să participe la un eveniment istoric, ce va repune în scenă, după atâtea secole, controversa dintre cele mai cunoscute familii de lutieri din lume.

Duelul
Mult așteptatul duel se va desfășura în septembrie-octombrie 2015, la Galați, Iași, Bacău, Pitești, București, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Cluj Napoca, orașe în care cei trei artisti vor încânta publicul cu piese de mare popularitate și virtuozitate din repertoriul violonistic.