Stradivarius vs. Guarneri, al 12-lea duel

Violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru pornesc din 3 iunie în al 12-lea Turneu Național ”Duelul viorilor” Stradivarius vs. Guarneri

În luna iunie, violoniștii Liviu Prunaru și vioara Stradivarius ”Pachoud” și Gabriel Croitoru, cu Guarneri del Gesù ”Catedrala” (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află) acompaniați de pianistul Mihai Ungureanu, pe scene din Deva (3 iunie), Sibiu (4 iunie), Bistrița (5 iunie), Botoșani (7 iunie), Chișinau (8 iunie), Iași (11 iunie), Caracal (12 iunie).

Violonistul Gabriel Croitoru: ”Putina lume are sansa sa asculte, în acelasi timp, doua instrumente de calibrul acesta.”

Violonistul Liviu Prunaru: ”Publicul care se bucura este singurul și adevaratul învingator al acestui duel.”

Liviu Prunaru – timp de 18 ani concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam și Gabriel Croitoru – profesor universitar la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, solist concertist al Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești vor prezenta un program ce va conține piese de larga popularitate din literatura pentru vioara, printre care și Concertul pentru doua viori în re minor de Bach, opus celebru în care cele doua viori pot fi ascultate simultan.

”Duelul nostru are mai bine de un deceniu. Sunt bucuros ca am reușit sa acoperim în tot acest timp o mare varietate de lucrari de la cele de virtuozitate pâna la cele romantice.” (Gabriel Croitoru).

”Placerea de a cânta în fata publicului meu, românesc, este de neînlocuit.” (Liviu Prunaru).